איזה שיש עדיף למטבח: "אמיתי" או "סינטטי", ומה ההבדלים ביניהם?
שיש "אמיתי" הוא בהכרח שיש מיובא מחו"ל, ומכאן גם החיסרון המשמעותי ביותר שלו: מחיר גבוהה מאוד בהשוואה לסוגי שיש אחרים. מאידך שיש אמיתי נוטה להיות בגימור איכותי יותר (גם בגלל מחירו הגבוהה בין השאר) ועמיד יותר לחום, מה שמשמעותי מאוד במקרה של שיש מטבחים.
עם זאת, סוגי שיש "סינטטי" שונים, שהוא בדרך כלל אבן אחרת משוייפת ולעיתים גם מכוסה בשכבה סינטטית, מגיעים לכמעט אותה עמידות לחום במחיר נמוך פי 2-3. חשוב לזכור כי בדרך כלל שיש אמיתי רגיש יותר לכוחות דחיסה ("מכות" על השיש), אך נוטה פחות לסדקים רוחביים.
לפיכך בשורה התחתונה הבחירה צריכה להעשות בעיקר לפי שיקולי תקציב ואופן השימוש המיועד למטבח.