mavric.co.il

שיש למטבחים -מה שהופך מטבח ליוקרתי


שיש למטבח


עם כניסה של יותר משמונים אחוז לבתים בישראל, אי אפשר להתווכח עם ההצלחה של שיש מטבחים






שיש למטבחים הינו השימוש הנפוץ ביותר שיש בשיש (לפחות מבחינת חדירה למשקי הבית בישראל, בהם מוערכת שכיחות של מעל ל-80% של שימוש בשיש לעבודות משטח וסניטציה במטבח).

בשורות הבאות נתייחס ליתרונות (ולחסרונות) של
שיש מטבח בתפקידים שונים, ההבדל בין שיש טבעי למלאכותי, איזה מהם יתאים יותר במקרה של שיש למטבחים, ועוד.


שיש טבעי או מעובד?

על פי הגדרת התקן הישראלי (שדומה לתקנים אחרים בחו"ל), שיש חייב להיות עשוי ברובו מדולמיט, סרפנטין או קלציט, ולהגיע ממחצבים טבעיים לאחר שעבר תהליכי דחיסה וגיבוש במעמקי כדור הארץ במשך מיליוני שנים.
כיוון ששיש טבעי אינו מחצב ממחצבי ישראל, למעשה כל סוגי השיש הטבעי האמיתי מיובאים מחו"ל (בעיקר הודו, איטליה, ארה"ב ואירלנד). כיוון שכך, מדובר כמובן בחומר יקר הרבה יותר, פי 3-10 מהחלופות המלאכותיות.

השיש המלאכותי הוא מגוון הרבה יותר רחב של חומרים שונים, החל מאבנים מלוטשות ("שיש חברון", "זהב רמון" ועוד), וכלה בחלופות פלאסטיות למחצה, שנראים דומה יותר או פחות לדבר האמיתי. אף שעל פניו נראה שהתשובה "טבעי" היא האיכותית ביותר, אין הדבר תמיד כך, גם כאשר מדובר על
שיש למטבחים.

ראשית כל, קיים ההבדל הגבוהה במחירים, שיכול להוות שיקול משמעותי, היות וחומרי הגלם בלבד במקרה של שיש למטבחים מסתכמים בלא פחות מ-10 אלף ש"ח (ואף יותר אם מדובר על עיצובים מיוחדים או עבודות נוספות כמו ריצוף או חיפוי של משטחי המטבח האחרים).

שיקול נוסף הוא אסטטי: חומרים טבעיים, ואפילו אם מדובר על אבן כמו שיש, נוטים לעבור תהליכי בלאי טבעי (חימצוניים בעיקר) עם הזמן, ולכן לשנות את צבעם, ולא תמיד בצורה הומוגנית (מה שיכול להסביר הופעת "כתמי צבע" עם הזמן). כיוון שכך, חשוב מאוד להתחשב בכל הגורמים הללו, שיכולים דווקא להטות אותנו לכיוון של שיש מלאכותי.

החיסרון העיקרי של שיש מלאכותי הוא עמידות נמוכה יותר לטמפרטורות גבוהות, מה שלדוגמא ימנע מכם להניח סיר רותח ישירות על משטח שיש מלאכותי (בעוד ששיש טבעי יעמוד בניסיון זה בכבוד רב). קיימים פתרונות שיש מלאכותיים עמידים לחום, אולם הם בדרך כלל לא הזולים ביותר בסל המוצרים של שיש מלאכותי.

לפיכך, המלצתנו היא לבחור את משטח העבודה (או לפחות חלקו) וכן הכיור במטבח משיש טבעי (או לכל הפחות שיש מלאכותי עמיד), ואילו עבודות אחרות ניתן לבצע משיש מלאכותי.


שיש למטבחים- חיפוי וריצוף

כיוון שכאמור השיש הוא אלמנט שולט ברוב המטבחים, מעצבי פנים (או לקוחות) רבים מעדיפים "ללכת עד הסוף" ולכסות משטחים אחרים, לאו דווקא פונקציונליים, בשכבת שיש.
כאשר מדובר על ריצוף שיש, חשוב מאוד לרכוש מרצפות עבות מספיק (למניעת שחיקת יתר) ולהקפיד לא לנקות אותן בצורה אגרסיבית מידי (מטלית לחה או ספונג'ה=כן, שפשוף מכל סוג שהוא או חומרי ניקוי מרוכזים= לא ולא).

במקרה של
חיפוי שיש, בדרך כלל לא מדובר באזור הנתון ללחצים גבוהים מידי, לכן משתמשים שאינם מכורים למסירי אבנית אגרסיביים (שבאופן מילולי וישיר יהרסו את החיפוי תוך פעמיים שלוש) יכולים בהחלט לבחור כל סוג שיש שירצו.
 



28/11/2012    המאמר עודכן בתאריך 13/09/2012    mavric.co.il


© זכויות יוצרים – מאמר זה מובא על ידי אתר mavric.co.il, הינו בבעלותו הבלעדית והשימוש בו כפוף לתנאי השימוש המפורטים באתר. למען הסר ספק, מובהר בזאת כי אין לצלם ו/או לשכפל ו/או להעתיק ו/או לפרסם ו/או להעביר מאמר זה, או חלקים ממנו, לאף גורם. הפרת האמור לעיל בכל אופן או צורה אסורה בהחלט. בעלי המאמר יפעלו וינקטו בכל הצעדים המשפטיים העומדים בפניהם בכל מקרה של הפרה של תנאים אלו. במידה ואתם מעוניינים להשתמש בתכנים או חלק מהם – פנו אלינו דרך טופס יצירת קשר


Copyright © 2017 mavric.co.il כל הזכויות שמורות
אתר שיש מציג בפניכם מידע ועסקים מומלצים מתחום השיש
מחפשים חברת שיש למטבחים ? דברו איתנו עוד היום
אנחנו עובדים עם חברות שיש מובילות בישראל - השאירו פרטים ונדאג להפנות אליכם את הטובים ביותר

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
יישוב:
אנחנו לא נשלח אליך SPAM לאימייל, המספר יעבור לספקים מומלצים בלבד!